11 Disember 2018

 
 

 

 

 ALBUM
Salam Aidilfitri dari perantauan


Salam Aidilfitri dari perantauan

6 Syawal 1424 (30 November 2003)

Dari kiri (berdiri): Nurul Nadia, Mardiah, NurHashimah, Siti Saleha, Marisa Khatijah, Mohd. Shaharil, Mohd. Syazwan, Ahmad Farhan, Adzreil dan Mohd. Firdouse.<br>Dari kiri (duduk): Eka Wardah Rimaya, Roqiah Fatmawati, Nur 'Aini, Fadzrul Abbas dan Mohd. Fairus.<br>Dengan ucapan: Selamat Menjalani ibadah puasa dalam bulan Ramadhan yang penuh keberkatan dan Selamat Hari Raya Aidilfitri ditujukan kepada Ibu Bapa, Adik Beradik, Kaum Keluarga, Saudara-mara, Cikgu-cikgu, Sahabat handai dan sesiapa sahaja yang mengenali kami. Doakan kejayaan kami di perantauan ini, insyaAllah.
U Nat of Ireland.jpg
Dari kiri: Syarifah Noor Ghualm Mohamad, Fairul Idani Mat Rawi, Saliza <br>Ainudin Yeap, Natasha Abdul Rahim<br><br>Ucapan: Salam Aidilfitri ini ditujukan khas kepada ibu bapa kami, kaum <br>keluarga dan kawan kawan yang mengenali diri kami. Ucapan ini ditujukan juga <br>buat bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad serta isteri, <br>perjuanganmu tetap kami sanjungi...Kepada semua umat Islam, kami ucapkan <br>Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya Aidilfitri.
dari Dublin.jpg
Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Aidilfitri kami<br>ucapkan buat keluarga kami tercinta yang berada di<br>KL,Melaka,Johor dan Pahang, sanak saudara serta<br>sahabat dan guru-guru dari Kolej Tunku Kurshiah,<br>Seremban (9600&9900); Sekolah Tun Fatimah, Johor<br>Bahru(9600); Sekolah Menengah Agama Persekutuan<br>Kajang(9600) dan Sekolah Menengah Agama Al-Ihsan,<br>Kuantan(9698). Doakanlah kesejahteraan dan kejayaan<br>kami di rantau orang ini. Maaf Zahir Batin.<br><br>Dari kami:<br>Ellyza Yusoff, Anayasmin Azmi, Nurul Izza Yunus,<br>Norbaiyah Mohamed Bakrim dan Masdiana Mahmud
dari Melbourne.jpg
Dari kiri: Narisha Ramlan,Nor Zakiah Abdullah,Nurshuhada Solahudin dari University of Okayama,Japan<br> <br>Ucapan: Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh kaum keluarga beserta sanak saudara.Tidak lupa juga kepada teman-teman dr TKC(9600), SMSAH(9600), SMSS(2000), Senseigata dan staf Ambang Asuhan Jepun,UM dan kepada semua yg mengenali diri kami tidak kira di mana sahaja berada.Semoga bergembira dan jangan lupakan kami di perantauan.Maaf Zahir dan Batin..(kalau makan nanti,ingat2lah kami juga!)
University of Okayama.jpg
Kami pelajar-pelajar International Students Institute,Tokyo,Jepun mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri,Maaf Zahir dan Batin kepada semua sahabat-sahabat dan sanak saudara di Malaysia.Semoga Ramadhan dan Syawal tahun ini membawa seribu rahmat dan berkat dari Nya.<br>Dari kanan belakang: Sy.Nur Syaheerah, Nurulhusna,Fariza, Dayana,Fadzilawati,<br>Juariyah,Nurulhuda,Nur Pirdaus<br>Tengah: Fairuz,Munira,Ani Azidah,Aryanti,Nurhazwani,Nur Azimah<br>Depan: Azlifah,Haslinda,Siti Nadiah
Tokyo Jepun.jpg
Kepada kaum keluarga di Puchong, Selangor dan Kota Bharu, Kelantan serta semua <br>sahabat handai dimana jua berada terutama diUiTM Shah Alam, Machang dan <br>Dungun, Terengganu, Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir dan Batin dari kami <br>sekeluarga di University of Southampton, United Kingdom.
Samad Nawi.jpg
dari kiri:Hamizah Mohammad Hatta,Shuhaida Ismail,Maisarah Kamal.<br> <br>Kami pelajar tahun satu dari University Of Fukui ingin mengambil kesempatan mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada keluarga tersayang dan sahabat yang diingati.Doakan kejayaan kami.Akhir kata semoga aidilfitri kali ini penuh dengan keberkatan dan jangan lupa kami di perantauan...
Maisarah Kamal.jpg
Belakang dari kiri: Alia, Nurul Husna, Noor Sharizat, Nur Intan <br>Kartiniewatie, Ainniah, Wan Nur Anis, Pn. Nik Nora, Nurul Atiqah, Siti <br>Mazidah, Noor Adiyanty, Wan Nor Aida, Ruzanna,<br>Depan dari kiri : Nurul Suhailli, Ritawati, Khayriyyah, Nur Shalwanee, <br>Nadrah Hanisah, Norizyani, Adilla, Nor Azean<br>Dengan Ucapan : Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada keluarga, <br>rakan-rakan, dan guru-guru dan pelajar ex-MRSM SPM 2002! dari penuntut tahun <br>pertama Nizhny Novgorod State Medical Academy dan Volgograd State Medical <br>University, Russia...
Salam dari Rusia.jpg
Kami warga Jabatan Tenaga Manusia, Kem. Sumber Manusia <br>yang kini berada di Berufsbildungzentrum (BBZ), Fulda, Germany<br>ingin memohon kemaafan dan mengucapkan Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua rakyat Malaysia terutama untuk keluarga yang sangat <br>kami sayangi dan rakan-rakan yang bertugas di Adtec dan ILP seluruh<br>Malaysia serta di Ibu Pejabat (JTM). <br> <br>Bahagian Depan (Dari kanan): Rohani Abdullah (ILP Pedas), Nor Asyikin Ismail (JMTi),<br>Wan Suryani Wan (ILP P.Gudang), Suzana Mohd Zohdi (ADTEC Melaka), Mr. Nobert Russer (Lecturer), Zaidi Mohd. Yusoff (ILP Melaka), Shahrul Nizam Kasim (CIAST)<br>Bahagian Belakang (Dari kanan): Azizi Bahari (JMTi), Munirshah Sumeri (JMTi), Abdul Karim Hj Muhammad (ILP Muar), Muhammad Yusof (ILP KB), Abdul Halim Abdullah (ILP KT), Nasir Abd. Rashid (Adtec Bt. Pahat), Abdullah Muhamad (ILP Labuan), Zambri Zainuddin (ILP Pedas)
Fulda Germany2.jpg
Dari Kanan : Mohd Tony Saidi,Abu Bakar Mohamad,Shahzihan Md Noor,Alias Mohamed Naim,Khairul Hazwan Zarkasi. Akmal Hakim Hadi Munir dan Azuran Abbdullah.(Mahasiswa Thn 3, Kuliyyah Syariah, Univ Yarmouk,The Heshimate Kindom of Jordan)<br><br>Ditujukan kepada : Ayahanda dan Bonda serta keluarga tersayang di Johor, Pahang ,Kelantan,Melaka,Kedah, Ust. Zuridan & Pensyarah-pensyarah serta seluruh Warga Kampus Ikip 5 Kuantan Phg, Pihak penaja MARA, Ustaz & Ustazah di Maahad Johor, SMA Al-Ihsan Kuantan, Keluarga Angkat di Kuantan Port dan kepada yang mengenali diri kami.<br>Dengan Ucapan : SALAM AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN drpd kami nun jauh di perantaun.
Univ Yarmouk.jpg
Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin buat Bonda Azizah bt Lebai Said, adik <br>beradik, sanak saudara serta sahabat handai yang berada di Kota Sarang <br>Semut, Alor Setar, Kedah dan di mana jua berada. Sempena dengan bulan <br>Ramadan yang mulia dan Syawal yang bakal menjelang ini, kami di bumi sakura <br>ini menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf.<br><br>Daripada Mohd Faisol bin Husin, Shahida binti Safirol,<br>      Amirah Fayyadhah dan Aiman Haruki.<br>      Okazaki,Japan
Mohd Faisol.jpg
belakang dari kiri: falah, budie, amir, ndah, yana, yani, essam, hafez<br>depan dari kiri: sol, izuddin, syaimaa, munie, adli, sy hizan, nazim<br> <br>Kami pelajar tajaan Petronas yang sedang menuntut di University of Canterbury, New Zealand ingin mengucapkan salam aidilfitri kepada keluarga, rakan-rakan, sahabat handai, guru-guru, dan juga sesiapa yang mengenali diri kami. Kami juga ingin memohon maaf di atas segala kesilapan yang pernah kami lakukan. Selamat hari raya.
University of Canterbury2.jpg
Dari kanan : Siti Noraisyah Salahuddin, Nur Fathimah Rofein,Nor Hidayu <br>Sadri, Norazlini Yusoff, Siti Aisyah Zainal Abidin, Saripah Abd Ghani dan <br>Rokiah Idris. (Mahasiswi Thn 3, Kuliyah Syariah, University Yarmouk, Jordan)<br><br>Dedikasi Buat Keluarga tersayang di Kelantan, Selangor dan Pelabuhan <br>Kuantan. Tak lupa juga buat Kakitangan MARAUst & Ustz. SMA Syamsul Ma'arif, <br>Maahad Muhammadi (P), Ust. Zuridan Daud, pensyarah-pensyarah & seluruh warga <br>IKIP 5 Kuantan, serta sahabat-sahabat yang mengenali kami. SALAM AIDILFITRI <br>dan MAAF ZAHIR BATIN.
University Yarmouk.jpg
Dari Kanan : Helmi Rizal Che Long, Mohd Zamri Husin, Abd Khirman Juaher, Md Zainizam Hassan, Mohd Sahrin Samsuri, Mohd Azlan Bunasir & Mohd Fauzan Yusof.(YARMOUK UNIV STUDENT, THN 3, KULIYYAH SYARIAH)<br><br>Ditujukan kepada : Ayahanda dan Bonda serta keluarga tersayang di Johor, Melaka & N.Sembilan, Ust. Zuridan & Pensyarah-pensyarah serta seluruh Warga Kampus Ikip 5 Kuantan Phg, Kakitangan MARA, Ustaz & Ustazah di Maahad Johor, Maahad Ahmadi, Maahad Pontian dan kepada yang mengenali diri kami.<br>Dengan Ucapan : SALAM AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN drpd kami nun jauh di perantaun.
YARMOUK UNIV.jpg
Berdiri di belakang dari kiri:Rosfaizah(Fukui Medical Univ.),Safizan,Shuhaida,Nor Ain,Maisarah,Norzali dan Ashir.<br>Duduk di belakang:Hamizah<br>Duduk di tengah dari kiri:Akmal,Helmi,Abd. Rahman,Nik Zarifie,Izmir,Junaidi dan Khairi<br>Duduk di hadapan dari kiri:Asmad dan Mohd. Aswan.<br>Tiada dalam gambar:Bukhari,Irwan,Azah,Rina Azleena dan Ounis.<br> <br>Kami pelajar-pelajar dari Fukui Univ. Jepun ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada sanak saudara kami yang dirindui di Malaysia.Dikesempatan ini kami ingin menyusun sepuluh jari memohon kemaafan diatas segala kesalahan.Tidak lupa juga kepada guru-guru,sahabat handai yang mengenali diri ini serta seluruh rakyat Malaysia.Semoga raya kali ini membawa penuh keberkatan dan jangan lupa kirimkan kami kuih-muih,ketupat rendang segera serta duit raya!.<br>                      Kiriman:<br>                  PelajarMalaysia,<br>            Fukui-ken,Fukui-shi,Omiya5-18-13,<br>                Nishin Heights,No.101,<br>                  910-0016Japan.
Fukui Univ.jpg
Dari kiri: Rosie Rianie Rosli, Aslam Izah Selamat dan Zulnurhaini Zolkaply.<br><br>Ucapan: <br>Kami, pelajar Indiana University Bloomington, USA ingin mengucapkan Selamat <br>Hari Raya kepada ibu bapa dan keluarga, rakan-rakan dan guru-guru yang <br>mengenali diri kami. Pohon maaf dipinta di hari yang mulia ini dan ingatlah <br>kami selalu yang berada di perantauan. <br>Selamat Hari Raya..jangan lupa hantar kuih raya ye!!
University Bloomington.jpg
Saya Afizza Izzma Mustapa(Seremban,N.Sembilan), 3rd year Control Systems <br>Engineering, University of Sheffield ingin mengucapkan salam aidilfitri kepada <br>abah-Mustapa Ibrahim dan Mak-Normah Idris, Along & Kak Long,Bangah & <br>Ajet,keluarga angkat di Sarawak serta semua sanak saudara dan sahabat handai di <br>mana jua berada.Teristimewa buat Saiful Azam Sidik& keluarga, rakan2 dan tenaga <br>pengajar di Convent Seremban,SMTeknik PD, Politeknik Kuching & Politeknik Kota <br>Bharu.Tak lupa juga kepada semua staff Western Digital,PJ terutama HDMD <br>Engineering. Dengan ucapan ampun maaf dipinta zahir dan batin, doakan kejayaan <br>saya di sini dan selamat hari raya.
Afizza Izzma.jpg
Salam Aidilfitri kepada keluarga dan sanak saudara kami yang berda di Kota Bharu,Kelantan dan di Besut ,Terengganu.Tak lupa juga kepada guru-guru di MRSM Kuala Terengganu ,MRSM Pengkalan Chepa dan GMI serta kepada sahabat handai .Semoga Aidilfitri ini membawa kebahagian kepada semua.<br> <br>gambar dari kiri : Mohd Nor Fardi , Fakrol Anuar
Mohd Nor.jpg
daripada:<br>shah rollah abdul wahab<br>university of stirling, Scotland, United Kingdom<br><br>Teristimewa kepada:<br>Abah (Abdul Wahab), mak (Rosminah), Kak long dan Abang Ariff sekeluarga,<br>Along Nika dan Abang man sekeluarga, Angah dan Kak Zizah sekeluarga, Abang<br>Ki, Ateh, Abang Fadly, Adik Am, Acom, Staf FPPSM(UTM) kawan-kawan di UTM<br>(Skudai)serta 2nd batch B.Sc. HRD (UTM) sesi 1998/2002 serta yang<br>mengenali diri ini<br><br>Ucapan:<br>Selamat Hari raya. maaf zahir dan batin...kalau makan kuih raya jangan<br>lupa saya disini.
shah rollah.jpg
Dari : Abdul Syukur <br><br>ucapan: Salam AidilFitri dari perantauan ditujukan kepada ayahanda,bonda & <br>keluarga tersayang. Tak lupa juga kepada sanak saudara dan rakan-rakan dari <br>UTMKL, MSE dan yang semua mengenali diri ini. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & <br>Batin.
Abdul Syukur.jpg
HAZLEEN ZAINAL dan NURUL WAHIDAH ABDUL RASHID (roommate yg bahagia dari Trinity College, University of Dublin)<br> <br>Ucapan: Kami ingin mengucapkan Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada bonda,ayahanda, nenda, kekanda dan adinda kami yang berada di Muar,Johor dan di Keramat, K.L. Tak lupa juga buat sanak-saudara, guru-guru (Sultan Abu Bakar Girl School, Convent Bukit Nanas Girl School, MRSM Taiping dan Kolej MARA Banting) dan sahabat handai yang sentiasa di hati kami. Jauh di mata, dekat di hati. Bergembiralah di hari raya yang mulia ini.......
HAZLEEN ZAINAL.jpg
Ucapan;<br>Salam aidilfitri buat kaum keluarga, sanak-saudara dan sahabat handai di <br>Malaysia. Semoga Aidil Fitri tahun ini tetap disambut dengan penuh <br>kesyukuran dan kegembiraan walaupun tanpa kami disisi.<br><br>Pegirim;<br>Suhaidi Shafie dan Mohd Sharil Kasim dari Tokyo Uiversity of Agriculture and <br>Technology
Suhaidi Shafie.jpg
Salam Lebaran; Hafshizan Hashim dari Queen Margaret University College, Edinburgh, Scotland, mengutuskan salam penuh kerinduan kepada Bonda dan Adik-adik tersayang di Pulalu Pinang, Seluruh keluarga dan sanak-saudara, Teman-teman, Guru-guru, Pensyarah dan Kakitangan UiTM Perak dan Shah Alam dengan ucapan:<br>&quotSelamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya Aidilfitri, dimurahkan rezeki berjumpa lagi, Maaf Zahir Batin".
Hafshizan Hashim.jpg
Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua ahli keluarga yang berada di Bangi, Selangor dengan ucapan ingatlah-ingatlah saya di perantauan ini. Maaf Zahir dan Batin. <br><br>Nurul Sheeda, Ibaraki University Jepun
Nurul Sheeda.jpg

Hari Sebelumnya / Previous Day

 
   
© UTUSAN MELAYU (M) BHD, 46M Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala Lumpur.
E-mail: [email protected]