25 April 2018

 
 

 

 

 ALBUM
Salam Aidilfitri dari perantauan


Salam Aidilfitri dari perantauan

22 Ramadan 1424 (17 November 2003)

Berdiri dari kiri : Akmar Farwiz b Hj Bakar, Dzul Khaimi b Khailani, Nur Ayuni Aufa bt Dzul Khaimi, Mohd Mahayuddin b Hussin(Fujisawa Pharmaceutical Co Ltd, Tsukuba), Mohd Afendi b Rojan, Ahmad Syahir b Che Abdullah.<br><br>Duduk dari kiri : Siti Nur Shahizah bt Mohd Thazali, Maria Alfah bt Mohd Abdullah Koi, Izan bt Hasmoni, Nur Dhiya Hayati bt Dzul Khaimi(diriba),Katerina bt Ali, Aida Wirdati bt Mohd Zainon, Amiza bt Mahmud.<br> <br>Kami penuntut University Of Tsukuba,Japan ingin mengucapkan gSelamat Berpuasa & Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batinh kepada kedua ibu bapa dan keluarga ,guru - guru & rakan - rakan yang berada di Malaysia serta seluruh umat Islam tidak kira di mana beradacSemoga bergembira menunaikan ibadah puasa dan menyambut Syawal walaupun tanpa kami di sisi.
University Of Tsukuba.jpg
Kami pelajar tahun akhir School Of Electronic and Electrical Engineering, <br>University Of Leeds mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Salam <br>A'idilfitri buat ibubapa dan keluarga tersayang. Tidak dilupakan juga para <br>pendidik, sahabat handai serta orang kampung di Gelugor, Butterworth, <br>Kamunting dan Simpang Pulai Perak yang mengenali diri kami di sini. <br><br>          Dari Kepala Batas ke Putrajaya<br>          Buat Pak Lah Selamat Maju Jaya<br><br>Dari Kiri(berdiri): Azil Zhanif, Norazhar, Md Gezmir, Arman, Faidhi <br>Dari Hadapan: Suhaimi, Jabbar, Faiz
University Of Leeds.jpg
Dari kiri : Syahril Azli Hj.Abd Rahman, Khairul Azwan<br>Hj.Kharibon, Muhammad Khausar Hj.Abd Razak, Zam Suhadi<br>Othman, Ahmadi Salim dan Mohd Fitri Saipudin.<br>Kami pelajar-pelajar Tahun Akhir Kejuruteraan Elektrik<br>dan Komputer serta Kejuruteraan Mekanikal, Hanyang<br>University, Seoul, Korea ingin mengucapkan Selamat<br>Hari Raya Aidil Fitri kepada semua sanak saudara dan<br>sahabat handai kami di Malaysia. Maaf Zahir dan Batin.
Hanyang University.jpg
Dari kiri: Siti Zarina Katjeri, Sharifalillah Nordin, Siti Sophiayati<br>Yuhaniz dan Afidalina Tumian<br><br>Ucapan: Kami pelajar-pelajar sarjana dari University of Surrey, UK ingin<br>mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin khas buat<br>ibu bapa, keluarga, saudara mara dan sabahat handai di seluruh Malaysia.<br>Doakan kejayaan kami di sini.
University of Surrey3.jpg
Saya Zahir Bin Kamsan beserta isteri Haidaliza binti Masram dan anak-anak <br>Ira dan Ika dari Cardiff University, Wales, United Kingdom, ingin <br>mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir dan Batin kepada Ayah, <br>Bonda, Mertua, dan keluarga yang berada di Pontian dan Batu Pahat, Johor <br>serta sahabat handai yang berada di Johor Bahru, Putrajaya dan Kuala Lumpur. <br>Semoga bergembira di hari raya.
Zahir Kamsan.jpg
Kami pelajar-pelajar perubatan tahun pertama University College Dublin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin kepada kaum keluarga, sanak saudara, guru-guru dan sahabat handai kami di Malaysia.<br> <br>Berdiri dari kiri: Noor Mikraz, NurAfna, Che Faridah, Zaahirah, Fazlin, Rosnani, Kartini dan Nurulhuda.<br>Duduk dari kiri: Farina Zawati, Nur Suriana, Sharaine, Faridah.
University College.jpg
Berdiri dari kiri: Yusuf, Jeffry, Mukhzeer, Izzed, Hafiz, Yasir<br> <br>Ucapan: Kami pelajar-pelajar University of Southampton, United Kingdom ingin mengucapkan Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin kepada ayahanda dan bonda, sanak-saudara, guru-guru serta rakan taulan di tanahair tercinta. Doakan kejayaan dan kesejahteraan kami di sini.
University of Southampton5.jpg
Kami ingin mengucapkan selamat hari raya kepada<br>keluarge,guru-guru,rakan-rakan dan seluruh kaum<br>muslimin serta muslimat.Maaf zahir dan batin dari kami<br>di Royal College of Surgeons in Ireland.<br>(dari kiri: Asmawiza,Marini,Suhaizanzulailla,Kartina<br>Hanora,Khairinnisa dan Farina)
College of Surgeons.jpg
Kami pelajar-pelajar Kejuruteraan dari Imperial College of London University mengucapkan Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya kepada ibu bapa, keluarga, guru-guru dan rakan-rakan di Malaysia dan di mana jua anda berada. Maaf Zahir dan Batin.<br><br>Dari kiri: Nadiah Saari, Nik Nur Hasanah Nik Hassan, Alira Ayob dan Diana Syafiza Said.
Imperial College2.jpg
Kami sekeluarga Salleh, Zaharah, Haziq, Haikal dan Haizie di Manchester, <br>England ingin mengucapkan selamat berpuasa dan selamat menyambut Hari Raya <br>Aidilfitri pada emak, abah, sanak saudara serta seluruh keluarga di Johor, <br>Melaka, Kuantan, Kuala Lumpur dan rakan taulan di mana jua anda berada. <br>Mohon ampun dan maaf zahir dan batin di atas segala kesalahan dan kesilapan <br>kami. Doakan keselamatan dan kejayaan kami yang jauh di perantauan.
Salleh Talib.jpg
ucapan: <br>Salam Aidilfitri diucapkan kepada keluarga dan sahabat<br>handai di Kelantan, Kedah, Terengganu, P.Pinang dan<br>Johor daripada kami, pelajar perubatan tahun 1<br>University of Manchester dan pelajar tahun akhir<br>UMIST. Berdiri dari kiri : Nor Diyana, Nor Azira,<br>Nurulakmal, Rosmawati, Nor Aida dan Lydia.
University of Manchester.jpg
Ucapan:<br>Selamat Hari Raya Aidilfitri buat keluarga tercinta di<br>Malaysia, terutama Ayahanda Mohammad Baba, Bonda Aini<br>Hj. Abu Bakar, Ayahanda Hashim Hj Othman dan Bonda<br>Asiah Hj Hamzah serta seisi keluarga di Kuala Pilah<br>dan Kota Tinggi. Tidak lupa buat sahabat handai,<br>guru-guru dan semua yang mengenali. Ampun maaf dipinta<br>dari Hahasrin Hashim dan Janatul Islah Mohammad (PhD<br>Sound and Vibration Studies) serta dua permata hati<br>kami Jannatul Izdihar dan Muhammad Dhiyaulhaqq di<br>University of Southampton, UK dengan ucapan &quotMakan<br>kotupek dongan kuah kacang tu, ingat-ingatlah kek kito<br>sumo kek sini yo.."
Hahasrin Hashim.jpg
Daripada: Mohammad Noh Daud (pelajar ijazah lanjutan), Haslina Abdullah <br>dan Nurain Hidayah Mohammad Noh<br><br>Ucapan: Kami sekeluarga dari Universiti Bristol, United Kingdom ingin <br>mengucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri teristimewa buat Ayahanda dan <br>Bonda sekeluarga yang berada di Klang dan Ipoh, dan juga buat saudara mara <br>dan sahabat handai yang mengenali di seluruh Malaysia. Maaf Zahir dan <br>Batin.<br>Mohammad Noh Daud<br>Centre for Computational Chemistry<br>Physical & Theoretical Chemistry Section<br>School of Chemistry<br>University of Bristol<br>Bristol BS8 1TS, U.K.<br>M.N.Daud@bristol.ac.uk
Mohammad Noh.jpg
Belakang dari kiri: Mohd Faizal, M. Azlina Mislan, Nur Aziah Abd Aziz, Nor <br>Atikah Noh<br>Depan: Nur Afzan<br><br>Kami pelajar-pelajar Fakulti Kejuruteraan tahun 1 dari Nagano, Nagoya dan <br>Toyama, Japan mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri dan maaf zahir batin <br>kepada keluarga, guru-guru dan juga rakan-rakan yang mengenali diri <br>kami.Salam Aidilfitri dari kami di perantauan.
dari Nagano.jpg
Salam Aidilfitri daripada kami di University of Lancaster UK, ditujukan<br>khas kepada kedua ibu bapa kami, seluruh ahli keluarga, sanak saudara,<br>sahabat handai serta semua yang mengenali diri kami. <br>Di hari yang mulia ini, kami ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun<br>dan maaf kepada semua seandainya terdapat salah & silap. Maaf Zahir<br>Batin. Doakanlah Kejayaan kami disini dan ingat-ingatlah kami selalu.<br> <br>Pucuk pauh delima batu,<br>Anak sembilang di tapak tangan,<br>Biar jauh beribu batu,<br>Hilang di mata di hati jangan.<br> <br>Dari Kiri: Idlan Rabihah Zakaria (Pelajar Tahun 2 PhD Accounting &<br>Finance), Norfarhana Abdul Sani (Pelajar MSc I.T. and Data<br>Communication), & Nazihah Abdul Mumin (Pelajar Tahun akhir BA<br>Accounting and Finance)
Uni of Lancaster.jpg
Salam Aidilfitri buat mak dan abah sekeluarga di Umbai, Melaka; ibu dan ayah mertua di Gombak serta teristimewa buat suami tercinta, Hairulazim Mahmud dan anakanda Hani Safeerah dengan ucapan mohon maaf atas segalanya, semoga lebaran tetap ceria walaupun Su tiada bersama.<br>Tidak lupa kepada sanak saudara dan sahabat handai, doakan kejayaan Su di Universiti Al-Al Bayt, Jordan.
suhailiza md hamdani jordan.jpg
Berdiri dari kiri: Siti Hajar Mahmud, Adibah Bokhari, Nor Marlina Mohd.Lutpi, Amal Nasrin Kamaruddin, Umi Hany Suparman, Fazleyani Ariffin dan Azmira Mohd. Said.<br>Duduk dari kiri: Tengku Khairul Asmadi Abd.Wahab, Yasir, Ahmad Asyraf Mohd.Harun, Hafizul Hadi Abdullah dan Wan Mohd. Azfar Wan Mohd.Zin.<br> <br>ucapan :Sambutlah salam Aidilfitri daripada kami mahasiswa University Al-Al Bayt kepada ayahanda dan bonda, tenaga pengajar KISDAR, Maahad Ahmadi Gemenchih N.Sembilan; Maahad Tahfiz Al-Quran, Terengganu dan kepada semua yang mengenali diri kami. Doakan kejayaan kami dalam mengharungi perjuangan. Maaf zahir dan batin.<br> <br>
univer al-bayt jordan 1.jpg
Salam Aidilfitri dari kami, pelajar-pelajar University of Tulsa, <br>Oklahoma, USA, kepada keluarga, sanak saudara, sahabat handai dan <br>rakan-rakan yang mengenali kami. Tidak lupa kepada guru-guru kami di <br>STF, SAS dan MCKK, para penaja ESSO dan JPA. Maaf zahir dan batin.<br><br>(dari atas ke bawah : Seri'ainatrah, Ahmad Zidni, Sheereen, Mohamed <br>Azlin)
University of Tulsa.jpg
Selamat berpuasa & Salam aidilfitri khas buat keluarga terchinta dan chikgu2 tadika<br>dari kami di Rensselaer Poly Inst ,New York ,USA
Rensselaer Poly Inst.jpg
berdiri dr kiri:Shahrir, Adnan, Syarif, Ammar, Bob, Maelvin dan Hazriq<br>duduk dr kiri:Sabihah, Hanaa, Effie, Tun Firzara, Dalila, Shaida & Nina<br>Salam Aidilfitri dari pelajar-pelajar perubatan Monash University dan kejuruteraan RMIT Melbourne, Australia. Maaf Zahir dan Batin.
Melbourne Australia3.jpg
Selamat Menunaikan Ibadah puasa dan Menyambut Aidilfitri kepada Papa,Mama, Naqiah dan Munirah yang berada di Subang Jaya. Tak lupa juga buat para pensyarah, sanak saudara, rakan-rakan dan semua yang mengenali diri ini.Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin.<br><br>Daripada,<br>Muliza Abdul Malik<br>University Of Wales,Newport..<br>United Kingdom
Muliza Malik.jpg
Selamat Hari Raya Aidilfitri saya ucapkan terutama kepada emak dan abah di Pantai Dalam, Kuala Lumpur, serta kaum keluarga dan sahabat handai yang mengenali diri saya dengan ucapan Eid Mubarak.<br> <br>Daripada: Norazman Saharum, Milwaukee, WI, USA
Norazman Saharum.jpg
Salam Aidilfitri kepada yang tersayang keluarga yang berada di Kedah, ayah,mak dan sanak saudara. Tak ketinggalan juga kepda guru-guru SAS dan KMYS serta semua kenalan di seluruh Malaysia. Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin.<br><br>Daripada Mohd Alifnor Zainol, Cardiff University, Wales
Alifnor Zainol.jpg
Daripada: Mohd Tarmizi Mat Asim<br>        Hanyang Universiti, Seoul<br>        Korea Selatan.<br> <br>Saya ingin mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri dan ribuan ampun & maaf kepada isteri tersayang, anak serta mak ayah di Taiping, Perak & mertua di Jasin, Melaka serta kepada semua saudara mara dan kenalan di seluruh Malaysia.
Mohd Tarmizi.jpg

Hari Sebelumnya / Previous Day

 
   
© UTUSAN MELAYU (M) BHD, 46M Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala Lumpur.
E-mail: [email protected]