Tarikh: 17 Februari 2019


:: CORAT-CORET

Peace Cola Malaysia berada di pasaran Disember ini
PUTRAJAYA 17 Okt - Peace Cola buatan Malaysia menggunakan satu cara kreatif untuk menggalakkan keamanan global melalui minuman bergas berkhasiat dijangka berada di pasaran tempatan pada Disember.

Corat-coret OIC: 17 Okt
Buah kurma untuk Ramadan... BUAH kurma memang sinonim dengan bulan Ramadan kerana sering dijadikan hidangan untuk berbuka puasa.

Tiga jurugambar tempatan dikasari pengawal ekspo
PUTRAJAYA 17 Okt. - Lawatan Presiden Pakistan, Pervez Musharraf ke Ekspo OIC 2003, di sini telah menimbulkan kekecohan apabila tiga orang jurugambar sedang bertugas telah dikasari oleh dua lelaki yang dipercayai pengawal di situ.

Universiti Maya untuk negara-negara OIC menjelang 2004
PUTRAJAYA 17 Okt - Sebuah syarikat tempatan hari ini menawarkan satu landasan bagi pembelajaran e-learning, dengan menawarkan program-program pendidikan institusi-institusi pendidikan terkemuka dunia kepada pelajar-pelajar di 57 negara anggota Pertubuhan Persidangan Islam (OIC).

Isteri-isteri pemimpin Islam kunjungi balai seni lukis
KUALA LUMPUR 17 Okt. - Isteri pemimpin negara Islam yang berada di negara ini sempena Sidang Kemuncak Ke-10 Pertubuhan Persidangan Islam (OIC), hari ini turut meluangkan masa berkunjung ke Balai Seni Lukis Negara bagi menyaksikan pameran Seribu Wajah Dr. Mahathir.

Pengunjung puas hati selepas melawat Ekspo OIC 2003
PUTRAJAYA 17 Okt. - Para pengunjung Ekspo OIC 2003 amat berpuas hati kerana dapat menambah pengetahuan dan maklumat baru mengenai pelbagai produk terutama keluaran negara-negara Islam yang dipamerkan dalam ekspo itu.

Aifa perkenal tiga telefon mudah alih dalam Ekspo OIC
PUTRAJAYA 17 Okt. - Syarikat Aifa Telecommunication Sdn. Bhd., berjaya mengeluarkan tiga jenis model telefon mudah alih yang dipromosikan dalam Ekspo OIC 2003, di sini.

Hasrat mahu lihat keamanan dorong Daim menulis
PUTRAJAYA 16 Okt. - Hasrat mahu melihat keamanan dunia kembali semula dan benci kepada peperangan mendorong bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin menghasilkan buku mengenai peperangan di Iraq.

Corat-coret OIC: 16 Okt
Etika pakaian ke Ekspo OIC 2003... ETIKA berpakaian rupa-rupanya turut menjadi syarat kepada pengunjung Ekspo OIC 2003.

"Anugerah Mahathir untuk Pengajian Islam" dilancar
PUTRAJAYA 16 Okt - Pusat Penyelidikan Sejarah, Seni dan Budaya Islam (IRCICA), sebuah agensi Pertubuhan Persidangan Islam (OIC), hari ini melancarkan anugerah akademik "Anugerah Mahathir Untuk Pengajian Islam".

Lagi »
 

Utusan Melayu (M) Bhd.

46M, Jalan Lima Off

Jalan Chan Sow Lin,

55200 Kuala Lumpur.
E-mel:
[email protected]