Untitled Document

Mesra rakyat, mesra perniagaan


MENYELURUH , meliputi semua sektor ekonomi, merangsang perniagaan, melonjakkan pertumbuhan ekonomi serta mempunyai fokus dan hala tuju cukup jelas. Itulah intipati utama Bajet 2007 yang telah dibentangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, kelmarin.

BAJET UNTUK MENCAPAI MISI NASIONAL


LIDAH PENGARANG Bajet 2007 yang dibentang semalam jelas merupakan langkah-langkah kerajaan dalam mendukung usaha mencapai Misi Nasional beserta Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9).

Bajet 2007 usaha pacu ekonomi


HARI ini Perdana Menteri membentangkan Bajet 2007 iaitu selepas sambutan Hari Kebangsaan Ke-49 berlangsung dengan meriah semalam. Rentetan dua peristiwa penting ini membawa makna yang tersendiri iaitu bagaimana kita mengisi erti kemerdekaan negara.

Harapan pembayar cukai


SEMUA golongan masyarakat menunggu dengan penuh minat untuk mengetahui insentif yang bakal diumumkan dalam pembentangan Bajet 2007 hari ini.

Harapan Bajet 2007 bersifat proaktif


BAJET 2007 yang bakal diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi pada 1 September ini digambarkan oleh Menteri Kewangan Kedua Tan Sri Nor Mohamed Yakcop sebagai menarik.

Alasan kukuh menurunkan cukai tahun depan


HARI pembentangan Bajet 2007 semakin dekat. Isu utama prabajet yang menjadi perhatian masyarakat adalah berkenaan potongan cukai - adakah kadar cukai perseorangan dan korporat akan diturunkan?

Lagi »

 
© UTUSAN MELAYU (M) BHD., 46M, Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala Lumpur.