Utusan Online
Untitled Document
 
  Kumpulan utusan        Hubungi Kami              Jom Iklan!              Arkib Berita


BN Machang dalam kedudukan terbaik


JIKA disebut mengenai Machang pasti ramai yang teringat Dewan Undangan Negeri (DUN) Kemuning yang dikatakan menjadi pemisah untuk membolehkan Barisan Nasional (BN) kembali menerajui Kelantan, apabila ia tewas hanya dengan perbezaan dua undi.

Agenda pembangunan Parlimen Kalabakan diteruskan


FASA baru pembangunan menanti Parlimen Kalabakan selepas wakil rakyatnya, Datuk Abdul Ghapur Salleh, menang tanpa bertanding pada hari penamaan calon baru-baru ini.

Kuala Pilah alami perubahan drastik pembangunan


KUALA Pilah, satu nama yang tidak asing lagi di kalangan masyarakat tempatan mahupun luar, ia bukan sahaja terkenal dengan kekayaan adat budaya masyarakat setempat dan keramahan penduduknya malah ia menjadi daya tarikan pelancong.

Hanya BN mampu bantu penduduk Sik


PENGUASAAN Barisan Nasional (BN) di Parlimen Sik bukan sahaja boleh memastikan kawasan berkenaan mendapat limpahan pembangunan malah masyarakatnya dapat bernaung di bawah sebuah pakatan iaitu Majlis Pemuafakatan Anak-Anak Sik.

Personaliti Zainal pikat pengundi Nibong Tebal


DATUK Zainal Abidin Osman menitip helaian demi helaian satu buku kecil di atas meja di Pusat Khidmat Parlimen Nibong Tebal di Jawi Jaya, Seberang Perai Selatan.

Ramzi ubah wajah Dabong


SETELAH sepenggal Datuk Ramzi Abdul Rahman, 50, menjadi wakil rakyat dengan memenangi kerusi Dewan Undangan Negeri Dabong dalam Parlimen Kuala Krai, seorang penduduk membuat kesimpulan yang menarik.

Isu pendidikan tumpuan Pirdaus di Permatang Pauh


GERAI No.40 Wan Zai di Bandar Perda, Bukit Mertajam tidak putus-putus dikunjungi pelanggan. Entah apa rahsia resipi rempah ratusnya, ikan bawal goreng di situ diakui keenakannya.

Isu sudah diselesaikan ‘tepuk dada tanya selera’


SEREMBAN 4 Mac – Banyak yang telah diperkatakan oleh Pengerusi Barisan Nasional (BN) Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan dalam mengungkap pelbagai isu dan memberikan jaminan kepada rakyat bahawa pembangunan ini akan terus dipacu untuk kesejahteraan rakyat.

Persekitaran niaga kondusif, tarik pelaburan ke Melaka


MELAKA terus mencatatkan peningkatan dalam pungutan hasil kastam dari RM612 juta pada 2005 kepada RM1,023 juta pada 2006 dan menokok kepada RM1,140 juta pada tahun lepas.

Afandi sandaran BN di Rantau Panjang


RANTAU PANJANG - Bagi Mohd. Afandi Yusoff, 34, peluang dan kemudahan yang diberikan oleh UMNO yang menerajui kerajaan untuk memajukan rakyat termasuk dirinya suatu yang tidak ternilai.

Barisan Nasional terus berusaha merampas Tanjong


PADA pilihan raya umum kali ini, DAP tidak mencanangkan misi Tanjongnya seperti sebelum ini. Entah apa muslihatnya, hanya parti itu yang tahu.

Anuar bawa perubahan


DULU, jika ada laporan yang menyebut sebilangan penyokong Pas dari beberapa perkampungan sekitar pondok Telosan menyertai UMNO, tentunya ramai yang berfikir banyak kali, termasuk ahli UMNO sendiri untuk mempercayainya.

Kuala Pilah pusat pertanian Negeri Sembilan


SEREMBAN 3 Mac – Kuala Pilah, satu nama yang tidak asing lagi di kalangan masyarakat tempatan mahupun luar. Kuala Pilah terkenal dengan kekayaan adat budaya masyarakat setempat.

Misi pertahankan Parlimen Marang


MARANG yang berjiran dengan Kuala Terengganu di sebelah utara dan Dungun di bahagian selatan merupakan sebuah bandar perikanan yang terkenal.

Felda berjaya lahirkan usahawan peneroka


BANDAR JENGKA - Pembangunan di kawasan tanah rancangan Felda membuka banyak peluang kepada peneroka untuk meningkatkan sosioekonomi mereka sehingga mampu bergelar usahawan.

Lagi »


Error: E:\utusan\html\menarik_pilihanraya2008.htm is missing