Perhimpunan Agung Pergerakan Pemuda dan Pergerakan Wanita UMNO 2000 (10 Mei)
Perhimpunan Agung UMNO 2000 (11-13 Mei)


 
 
 

 


Berita Masa Nyata

Berfikir Secara Parti Pembangkang - Dr. Mahathir
Oleh BAHAROM MAHUSIN
KUALA LUMPUR 13 Mei - Datuk Seri Dr. Mahathir Mohamad menyeru ahli-ahli dan pemimpin UMNO supaya mengubah corak kerja UMNO dengan berfikir seolah-olah mereka ahli parti pembangkang.

Kesetiaan Kepada Pemimpin Perlu Ada Batas
Oleh OTHMAN MOHAMAD
KUALA LUMPUR 13 Mei - Datuk Seri Dr. Mahathir Mohamad berkata, kesetiaan ahli-ahli UMNO kepada pemimpin perlu ada batasnya iaitu selagi ia tidak menghancurkan parti.

Saya masih boleh jadi PM
KUALA LUMPUR 13 Mei - Datuk Seri Dr. Mahathir Mohamad berkata, jika pengerusi tetap UMNO boleh mengendalikan mesyuarat itu dengan baik dalam usianya 80 tahun, beliau juga masih mampu lagi menjadi Perdana Menteri.

Lagi Berita ...

Rencana

Perhimpunan Agung Bawa Gelombang Baru
Oleh AZIZ ISHAK
PARA pemimpin, perwakilan dan pemerhati UMNO meninggalkan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur semalam (13 Mei) dengan membawa satu gelombang baru kesan daripada perhimpunan agung parti itu.

Kehadiran Team Wawasan Dapat `Restu'
oleh ZAINI HASSAN
ADA yang terkejut dengan senarai pemilihan pucuk pimpinan UMNO kelmarin. Ada pula yang telah membuat telahan dan ramalan tersebut awal-awal lagi.

Gandingan mantap barisan MT
Oleh OTHMAN MOHAMED
TEPUKAN paling gemuruh semasa Pengerusi Tetap UMNO, Tan Sri Sulaiman Ninam Shah mengumumkan pemenang pada pemilihan ahli Majlis Tertinggi UMNO ialah apabila setiap kali nama tiga calon dari Sabah disebut.

Lagi Rencana ...


© UTUSAN MELAYU (M) BHD, 46M Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala Lumpur.
E-mail: [email protected]